Wednesday, 30 June 2010

Betapa Gila Gua Rindu sama Lu!!


Lama Gila tak meng-up date blog.. apatah lagi mengunjung blog sendiri, bukan sebab kekeringan Idea or whatever.. biasa lah, bila hujung bulan neh.. ke busyan sangat melanda2.. kerja?? pergh!! jangan tanya lah.. Every day busy.. bak kata membe Cik Cahaya.. ' ni lah keja buruh kasar.. ' hahaha.. Dengan keadaan kurang sihat.. SomeTimes terfikir nak Resign jerk, dok rumah, besarkan badan yang tak ley membesar, huhuhu.. but.. Usia mendewasakan Cik Cahaya untuk teruskan perjuangan hidup.. cewahz!! cayong.. u Can Do It.. :)

Btw.. hari berganti hari.. now July Is Comming.. Welcome to July.. Good Bye June.. :) Have a Good Day to u all.. and Thanks to all kawan Blogger yang sudi Menfollow and Singgah.. Love You all..

Wednesday, 16 June 2010

Ada jugak manusia sekejam neh kan?? kalau ai jumpa ai buat apa yang dia buat neh..

huh!! panjang betul tajuk entry kali neh.. ai just boleh cakap, cam Manusia yang tak ada Hati, bek mampus jerk orang cam neh, ha!! kan dah terkeluar tanpa sengaja ayat kejam dari ai.. =.=" .. nak tau apa yang ai tak puas hati sangat, apa kata korang tengok video neh..


video

apa plak perasaan korang yerk lepas tengok video neh..?? sila tinggalkan comment atau cerita yang anda tau bout video neh.. okie.. :) di tunggu!!

Saturday, 12 June 2010

Saya Rindu Pelangi..



Korang percaya tak bila Cik Cahaya kata dah hampir 8tahun Cik Cahaya tak dapat tengok Pelangi?? wah rindu gila.. biasalah kan hidup kat Key il, sendiri faham sudah.. huh... =.="

Semalam berkesempatan tengok pelangi di dalam gerimis.. pergh.. cantik betul.. ( kesian jadik budak ala jakun gitu.. ) hahaha.. so apa lagi tak lepaskan peluang Snap pic.. huhuhu...

Btw.. Happy Weekend yah.. selamat bercuti.. :)

Tuesday, 8 June 2010

Thank You Encek Nuffnang..

Hari ni bila buka-buka jerk blog kekawan blogger yang len, semua bercerita about apat check dari Nuffnang.. Congrat yah kat kekawan yang dapat Earning Check dari Nuffnang jugak, Semalam pun Cik Cahaya dapat Check dari Encek Nuffnang.. Thank you so much Encek Nuffnang..ju


yuhu Ouch lalala.. boley shopping lepas neh.. jum kekawan shopping together.. hehehe.. :p

p/s : thanks so much tuk kekawan Click and Click Nuffnang..

Saturday, 5 June 2010

Saya Jatuh Cinta Pada Pendengaran Pertama..

sejak pertama kali dengar lagu neh, Cik Cahaya terus Jatuh Cinta kat lagu neh.. sebelum neh Cik Cahaya ada letak lagu neh kat http://www.princessqutety.blogspot.com.. but account tuk blog tersebut dah Cik Cahaya Delete, so Hilang semua kekawan Blogger.. Now Blog Cik Cahaya bertukar kepada http://www.iniblogcikcahaya.blogspot.com.. Thanks tuk yang sudi berkunjung dan follow.. nanti cik cahaya akan follow kamu balik, just tinggalkan link anda di C-BOX okie.. Jum dengar lagu ni..



Wali – Baik Baik Sayang

by Cik Cahaya..

intro: C#m G#m A E A E B

E G#m C#m G#m
Aku tak ingin kau menangis bersedih
A E B
Sudahi air mata darimu
E G#m C#m G#m
Yang aku ingin arti hadir diriku
A E B
kan menghapus dukamu sayang

A B E C#m
Karena bagiku kau kehormatanku
F#m B
Dengarkan dengakan aku

chorus:
C#m G#m A E
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupmu
A E F#m B
Baik baik sayang ada aku untukmu
C#m G#m A E
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
A E F#m B
Baik baik sayang karna aku untukmu

E G#m C#m G#m
Semua keinginan akan aku lakukan
A E B
Sekuat semampuku sayang

A B E C#m
Karena bagiku kau kehormatanku
F#m B
Dengarkan dengakan aku

chorus:
C#m G#m A E
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupmu
A E F#m B
Baik baik sayang ada aku untukmu
C#m G#m A E
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
A E F#m B
Baik baik sayang karna aku untukmu

interlude: C#m A B E
C#m A B

chorus:
C#m G#m A E
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupmu
A E F#m B
Baik baik sayang ada aku untukmu
C#m G#m A E
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
A E F#m B
Baik baik sayang karna aku untukmu

outro: E

Download Here

dengar sini..



P/S : Enjoy and Happy Weekend..:)